reserveren

De uitnodigende omgeving

Het Spaanse Water en Jan Thiel

OVER HET SPAANSE WATER

Het Spaanse Water is altijd een uitnodigende haven geweest, vanaf het moment dat de Arawak-indianen er in hun kleine bootjes binnenroeiden. Uit opgravingen blijkt dat deze eerste bewoners van Curacao zich onder meer vestigden aan de monding van de baai, waar zich nu het Santa Barbara Beach & Golf resort bevindt. Ook voor Spaanse – en Hollandse veroveraars was het gebied van groot strategisch belang, en daardoor verrees onder meer het historische Fort Beekenburg. Tegenwoordig is het Spaanse Water geliefder dan ooit. Te midden van het glooiende landschap ziet u kapitale villa’s van celebrities, topsporters en zelfs de Nederlandse Koninklijke familie. Voor jachtbewoners, watersporters en levensgenieters is de baai een waar paradijs. Als gast van La Maya Beach is het Spaanse Water ook uw thuis, en daarom leiden we u op deze pagina’s graag rond langs restaurants en recreatiemogelijkheden.

OVER JAN THIEL

Jan Thiel bruist. Met talrijke resorts, beachclubs, (onder)watersportmogelijkheden, evenementen en natuurlijk heerlijke stranden is Jan Thiel een mekka voor vakantievierders van over de hele wereld. Onder de noemer ‘Culinary Beach Jan Thiel’ bevinden zich hier verschillende toonaangevende restaurants. Een van de grote voordelen van La Maya Beach is dat u vlakbij al het vermaak van Jan Thiel zit, maar net ver genoeg om te kunnen genieten van een heerlijke serene rust.

EN ER IS MEER…

Ook alle andere activiteiten op Curacao zijn niet ver weg. Het Seaquarium en de historische, op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatste binnenstad van Willemstad met de bekende stadsdelen Punda en Otrobanda zijn binnen 15 minuten bereikbaar.

Jan Thiel Curacao

Spaanse water Curacao

RESTAURANTS

Curacao heeft een rijke variatie aan restaurants. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Lees verder

Activiteiten

De regio van Jan Thiel biedt legio aan actieve of relaxte activiteiten.

Lees verder